Genbrug af paller

palle - Kvalitet C

Dine gamle

Paller er penge værd

Paller er en uundværlig del af vores moderne, internationale distributionskæde. Hver eneste dag bruges de som underlag ved transport hele verden over, og de er derfor til stadighed en særdeles attraktiv handelsvare. Pallerne fremstilles af træ, og for at belaste miljøet mindst muligt er der et stort marked for både køb og salg af brugte paller.

Ligger du inde med et parti brugte paller, er der ingen grund til at skrotte dem – Hos PalleKoncept på Sjælland har vi nemlig specialiseret os i køb af paller. Vi opkøber små og store læs i varierende kvalitet, alt har interesse.

Genbrug af paller ved opflisning

De fleste moderne paller fremstilles i træ, som er varmebehandlet, og altså ikke trykimprægneret eller på anden måde behandlet med giftige stoffer. Det betyder, at pallerne kan genbruges uden frygt for at sprede sygdomme og skadedyr på tværs af landegrænser. Paller i ordentlig stand kan genbruges igen og igen, men defekte paller tjener også en vigtig funktion, idet de kan opflises og genanvendes.

Dine paller er derfor aldrig i for dårlig stand til, at man kan få noget ud af dem. Hos PalleKoncept reparerer vi, hvis vi vurderer, at det kan betale sig, og ellers genanvender vi træet.
Dine brugte paller er altså penge værd, lige meget hvilken stand de er i, dog varierer prisen for brugte paller alt efter om de er defekte eller klar til genbrug.

Tre fordele ved at sælge dine paller:

Sådan foregår køb af paller hos PalleKoncept

Hos PalleKoncept er vi interesserede i alt fra én enkelt palle til et helt lager fyldt. Er du interesseret i at komme af med dine paller, enten pga. pladsmangel, fordi du ikke længere bruger dem, eller fordi de er defekte, skal du blot tage kontakt til os, og så vil vi tage os af resten. 

Vi beregner prisen på dine brugte paller på baggrund af kvalitet og antal og tilbyder gerne en afhentningsaftale, hvis du ikke har tid eller mulighed for at fragte pallerne til vores adresse, Køgevej 230, 4621 Gadstrup.

Udover køb af paller tager vi os også af salg af paller til hele Europa og emballering af varer, så de kan fragtes sikkert fra A til B.

Vil du høre mere om muligheden for at sælge dine brugte paller, er du velkommen til at kontakte PalleKoncept på telefon 46 56 02 16  eller ved at sende en mail til info@pallekoncept.dk.

Du kan smide dine paller ud på genbrugspladsen, der er normalt en plads der hedder “paller”. Her sendes de paller der kan afbrændes til forbrændingen. Men hvad nu hvis dine pallers livsforløb ikke er ved sin ende og faktisk kan bruges flere gange endnu?

Derfor er det bedre at kontakt et pallefirma om afhentning. Uanset pallernes kvalitet, garanterer vi at pallen forbruges korrekt og bliver genbrugt til noget mere nyttigt end forbrænding. 

Europaller er betegnet som affald der skal afleveres på genbrugsstationen. Det kan ikke garanteres at paller ikke er sundhedsskadelige og kan være sprøjtet med giftstoffer, for at bekæmpe træmider og andre insekter. Forbrænding af disse giftstoffer kan resultere i dannelsen af gassen dioxin, der er yderst sundhedsskadeligt. Derfor er der vedtaget disse regler for at beskytte dig og din familie.

Aflever derfor altid paller på genbrug eller få en pallefabrikant til at hente dine paller, så de håndteres korrekt. Bare rolig, selv hvis dine paller er sprøjtet, er de først sundhedsskadelige hvis de brændes.

Du kan bruge europaller til at bygge møbler af, til at lave høj bed i haven eller som reoler på varelager. Sørg for at kvaliteten på pallerne stadig er god og dæk alle overfladerne af med tykt materiale, så du undgår splinter.

Husk dog at europaller har et klimaaftryk og at de bør bruges så længe som muligt og afskaffes korrekt efter endt brug. Aflevér altid pallerne til forbrænding på genbrugsstationen eller få en pallefabrinkant til at hente dine paller/aflever, så pallerne håndteres korrekt og måske endda kan genbruges.

Alle europaller har siden 2010 skullet varmebehandles. Dette er for at bekæmpe skadedyr og udvekslingen af disse imellem lande. Før 2010 er paller blevet smurt eller sprøjtet med midler til bekæmpelse af disse skadedyr. Disse midler udvikler en yderst farlig gas (dioxin) ved afbrænding. Derfor må europaller ikke afbrændes i hjemmet.